Lunsj

«danske smørrebrød»

Kr. 195
Kr. 195

Serveres frem til kl. 15.30
Hver uke komponerer vårt kjøkken ulike varianter av «danske smørrebrød».
Ett smørbrød er for de fleste en god lunsjrett.
De ulike smørbrødene vil variere ut fra
sesong og råvaretilgang. De fleste uker vil de bestå av gode variasjoner av kjøtt og fisk.
Smørbrødene presenteres ved bordet av vår servitør

fiskesuppe liten eller stor

Kr. 195

285

Kr. 195 / 285

Kremet suppe med fisk, reker, blåskjell og grønnsaker.
Serveres med brød og aioli.
(E i aioli – Skj – S – F – M – Se, hvete kun i brødet)

rekesmørbrød

Kr.240
Kr. 240

Serveres frem til kl 15.30
Husets brød, egg fra HvalerFarmen, reker, majones, sitron, tomat, agurk, rødløk, salat og pyntegrønt.
(E – S – hvete kun i brødet)

sild

Kr. 235
Kr. 235

Tre ulike typer sild, kokt egg fra HvalerFarmen, rødløk, knekkebrød og smør. Kan fås med kokt Svanekil-potet (+ kr 15,-)
(E – F – M – Sen, rug kun i
knekkebrødet)

Forretter (serveres hele dagen)

kantarell

Kr. 165
Kr. 165

Kremet kantarellsuppe med butterdeigbakst toppet med parmesan.
(M – E – hvete)

Kamskjell

Kr. 175
Kr. 175

Pannestekt kamskjell, eplechutney med rosépepper, brynt smør med soya og stekte kantareller. Toppet med oxalis.
(Skj – M – G)

Laks

Kr. 175
Kr. 175

Philadelphia-ostekrem med hvitløk. Toppet med løyrom, gressløk, sjalottløkringer og knekkebrødchips.
(M – F – rug i knekkebrødet)

fiskesuppe liten

Kr. 195
Kr. 195

Kremet suppe med fisk, reker, blåskjell og grønnsaker
Serveres med brød og smør.
(E i aioli – Skj- S – F – M – Se
, hvete KUN i brødet)

Hovedretter (Serveres hele dagen)

Kveite

Kr. 395
Kr. 395

Ovnsbakt kveite, smørdampet spisskål, stekte kantareller, hollandaisesaus, ørretrogn og kokt potet fra Svanekil.
(F – M – Skj – E)

Breiflabb

Kr. 425
Kr. 425

Pannestekt breiflabb med timian servert med bladspinat og østerssopp, rødvinssaus og grov potetmos av Svanekil-potet.
(F – M – Hvete)

smørflydre

Kr. 395
Kr. 395

Dampet smørflyndre servert med kantarellrisotto, confitert tomat og stekt kantarell.
(F – M – Se)

fiskesuppe

Kr. 285
Kr. 285

Kremet suppe med fisk, reker,
blåskjell og grønnsaker.
Serveres med brød og aioli.
(E i aioli – Skj – S – F – M – Se, hvete kun i brødet)

sild

Kr. 235
Kr. 235

Tre ulike typer sild, kokt egg, rødløk, knekkebrød og smør.
Kan fås med potet i tillegg (+kr 15,-)
(E – F – M – Sen – Rug KUN i knekkebrødet)

indrefilet av storfe

Kr. 455
Kr. 455

Pannestekt indrefilet av storfe, grønne bønner, stekte kantareller og peppersaus med grønn pepper.
Serveres med kokt potet fra Svanekil.
(M – Sen)

Vegetar

Kr. 295
Kr. 295

Kantarellrisotto med grønne bønner og stekt kantarell.
(M)

Ost

Ostetallerken

Kr. 195
Kr. 195

En sammensetting av tre ulike oster med passende tilbehør.
(M – mandel – rug i knekkebrødet)

Barnemeny

Sjørøvertallerken

Kr. 95
Kr. 95
De fleste av våre lunsj- og hovedretter serveres som barneporsjon til redusert pris (barn inntil 10 år).

Desserter

Crème Brûlèe

Kr. 165
Kr. 165

Klassisk creme brûlée med brent hvit sjokolade og bjørnebærsorbet på bær fra HvalerFarmen.
(E – M)

ostekake

Kr. 165
Kr. 165

Bringebær-ostekake med frosta bringebær og fiken.

(E – M – hvete)

trifli

Kr. 165
Kr. 165

Brownie-trifli med krem, sjokolade og karamellsaus.
(M – E – hvete – spor av hassel)

De 14 allergiene
Skj = Skjell og bløtdyr, G = Gluten (hvete, rug, bygg, havre og spelt), S = Skalldyr, E = Egg,
F = Fisk, P = Peanøtter, So = Soya, M = Melk
N = Nøtter (mandel, hassel-, val-, cashew-, pekan- og pistasjnøtter), Se = Selleri,
Sen = Sennep, Ses = Sesam, Su = Sulfitt, L= Lupi