Lunsj (Serveres frem til kl 16.30)

Julens «smørbrødplatte»

Kr. 365
Kr. 365

Den komplette julelunsj.

Platten består av 5 ulike varianter av de gode smakene som hører julen til. Disse serveres til én eller flere.
På platten finner du:

And med rødkål, appelsin og svisker

Lun spekket ribbe med sennep

Lun hjemmelaget leverpostei med bacon, sopp, rødbeter og syltet agurk

Tre sorter sild med egg og karse (tomatsild, ramsløksild og gin – og bjørnebærsild)

Rødbet, dill – og cognac gravet ørret med sennepssaus og dill

(Sen – M – E)

Ved siden av får du servert husets knekkebrød, hjemmebakt lyst brød og rugbrød.

Kan serveres med glutenfritt brød.

Det hele avsluttes med Riskrem «à la dansken».

Forretter

Sjøkreps

Kr. 155
Kr. 155

Grillet sjøkreps, erteganache, bacon – og løk kompott, toppet med jordskokkchips
(S – M)

kamskjell

Kr. 155
Kr. 155

Pannestekt kamskjell, kremet spinat -og sopp, rogn og smørstekt rugbrøds krutonger
(Skj – M – G (rug)

storfe

Kr. 155
Kr. 155

Sotet filet av storfe, tyttebærsorbet, røkt smør, steinsoppmajones, syltet kantarell og vellagret ost.
(M – Sen – E)

Hovedretter

Lutefisk

Kr. 385

Kr. 445

Kr. 385 / Kr. 445

Serveres på tradisjonelt vis med ertestuing, bacon, hvit saus og kokte poteter fra Svanekil.
(F – So – E – M – Su – Sen)

And

Kr. 445
Kr. 445

Pannestekt and med grønnkål, rosenkål og løk.
Fritert jordskokk, skogsoppsky.
Servert med kokt potet fra Svanekil.
(ingen allergen)

juletallerken

Kr. 355

kr. 395

Kr. 355 / Kr. 395

Juletallerken på tradisjonelt vis med spekket ribbe, husets julepølse og medisterkaker. Servert med surkål, rørte tyttebær og kokte poteter.
(M – G – So – Se – Sen – Su)

kveite

Kr. 445
Kr. 445

Dampet kveitefilet, erteganche, bacon – og løk kompott, steinsopp smørsaus, fritert grønnkål.
Servert med kokt Svanekil potet.
(F – M – Sen)

vegetar

Kr. 295
Kr. 295

Spør servitøren

Barnemeny

Sjørøvertallerken

Kr. 95
Kr. 95
De fleste av våre lunsj- og hovedretter serveres som barneporsjon til redusert pris (barn inntil 10 år).

Ost

Ostetallerken

Kr. 175
Kr. 175
Tre forskjellige oster med tilbehør.
(M-mandel-L-G)

Desserter

multer

Kr. 155
Kr. 155

Hvit sjokolade panna cotta med rørte multer fra Tamsøy i Finnmark
(M – E)

sjokoladefondant

Kr. 155
Kr. 155

Klassisk sjokoladefondant, syltet appelsin, krokan og pæresorbet.

(M – E – G (hvete)

riskrem «a la dansken»

Kr. 135
Kr. 135

Serveres med mandler og lun kirsebærsaus.
(M – mandel)

De 14 allergiene
Skj = Skjell og bløtdyr, G = Gluten (hvete, rug, bygg, havre og spelt), S = Skalldyr, E = Egg,
F = Fisk, P = Peanøtter, So = Soya, M = Melk
N = Nøtter (mandel, hassel-, val-, cashew-, pekan- og pistasjnøtter), Se = Selleri,
Sen = Sennep, Ses = Sesam, Su = Sulfitt, L= Lupi